If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега можеш ли да дадеш разход на дизела и бензина при еднакви маршрути , понеже гледам ,че и двете ги имаш Като цяло от коя си по-доволен
Еми при едни и същи условия - само градско в Пловдив от къщи до университета и обратно всеки ден бензиновата прави разход около 10/100, докато нафтовата печка както съм написал по-горе ми даде разход 8.6/100. Като признавам си аз карам бавно. Рядко ми се случва да ги гръча Извън града при много спокойно каране до 90 съм смъквал разхода до под 7/100, но при нормално каране с изпреварване и т.н. твърдо 7/100. Дизела още не съм я засякъл извънградско, но като го направя ще пиша да е ясно каква е разликата.
След дългоочаквната смяна на термостата, замерих точният разход на колата при нормални условия, за последните три дена си направих експеримент, пълен резервоар до ограничител (дизел от Лукойл), за три дена бях изминал 110км, при ползване от време на време на климата, темп на въздуха в русе бе около 20 градуса, валеше и трите дена, сега допълних до ограничител.
равносметката: 110км изминати в града,без задръствания много, в кофти време, с клима и не мн бързо каране, не съм я ръчкал, рядко смяна на повече от 2500 оборота, 6.66 литра за 110км = 6.05 литра на 100км
Гуми 215/45/17
1100 км. извънградско, основно първокласни пътища с 4 души и багаж - 5,58/100 нафтичка, скорост от 90 до 160, с малко планинско със завои на 3-та (40-60 км./ч.).
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
След дългоочаквната смяна на термостата, замерих точният разход на колата при нормални условия, за последните три дена си направих експеримент, пълен резервоар до ограничител (дизел от Лукойл), за три дена бях изминал 110км, при ползване от време на време на климата, темп на въздуха в русе бе около 20 градуса, валеше и трите дена, сега допълних до ограничител.
равносметката: 110км изминати в града,без задръствания много, в кофти време, с клима и не мн бързо каране, не съм я ръчкал, рядко смяна на повече от 2500 оборота, 6.66 литра за 110км = 6.05 литра на 100км
Колега не е за вярване, ама за твоя дизел ми се вижда доста разхода, имам пр с същият и му дава 7, нз как е обаче по улиците, имате ли мн задръствания едно друго. Иначе ако я ръчкам на първа и втора специално в повечко обороти се качва от 0.5-1 литър. Там най-мн ми дърпа в високите обороти.
Главата ме заболя от четене,нищто не разбрах.Как може даден автомобил,да измине 100км. с 8.0л.(примерно),като водача,не може да докаже,че са му наляли точно толкова.Има мерилки с определен клас на точност(но както и да е).Все едно да платиш диня 7 килограма(защото така показва кантара),а да получиш 5 килограма.Чаткате ли,и спрете да спорите,без да имате мерителка за бензин или дизел.Успех на всички!
Главата ме заболя от четене,нищто не разбрах.Как може даден автомобил,да измине 100км. с 8.0л.(примерно),като водача,не може да докаже,че са му наляли точно толкова.Има мерилки с определен клас на точност(но както и да е).Все едно да платиш диня 7 килограма(защото така показва кантара),а да получиш 5 килограма.Чаткате ли,и спрете да спорите,без да имате мерителка за бензин или дизел.Успех на всички!
Чак пък такива точности ся!!!!!!!!
Та нали темата е просто за някакъв ориентир..........
То па ако вземе да си го слагаш за 1-2литра!!!!!!
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment