Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
    Колега можеш ли да дадеш разход на дизела и бензина при еднакви маршрути , понеже гледам ,че и двете ги имаш Като цяло от коя си по-доволен
    Еми при едни и същи условия - само градско в Пловдив от къщи до университета и обратно всеки ден бензиновата прави разход около 10/100, докато нафтовата печка както съм написал по-горе ми даде разход 8.6/100. Като признавам си аз карам бавно. Рядко ми се случва да ги гръча Извън града при много спокойно каране до 90 съм смъквал разхода до под 7/100, но при нормално каране с изпреварване и т.н. твърдо 7/100. Дизела още не съм я засякъл извънградско, но като го направя ще пиша да е ясно каква е разликата.
    00' Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 к.с.
    97' Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 к.с.
    ex. 95' Alfa Romeo 155 2.0 TS 150 к.с.; 97' Alfa Romeo 146 1.4 TS 103 к.с.; 95' FIAT TIPO "Mania" 1.6 i.e. 75 к.с.

Comment

• След дългоочаквната смяна на термостата, замерих точният разход на колата при нормални условия, за последните три дена си направих експеримент, пълен резервоар до ограничител (дизел от Лукойл), за три дена бях изминал 110км, при ползване от време на време на климата, темп на въздуха в русе бе около 20 градуса, валеше и трите дена, сега допълних до ограничител.
      равносметката: 110км изминати в града,без задръствания много, в кофти време, с клима и не мн бързо каране, не съм я ръчкал, рядко смяна на повече от 2500 оборота, 6.66 литра за 110км = 6.05 литра на 100км
      Гуми 215/45/17
      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:42.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• 1100 км. извънградско, основно първокласни пътища с 4 души и багаж - 5,58/100 нафтичка, скорост от 90 до 160, с малко планинско със завои на 3-та (40-60 км./ч.).
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• на моята алфичка незнам какво и стана сега ми дава гр.17л. извън гр.9-10л.смених дибитомера и ландата и все тая
          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 98' 144kc

Comment

• Това не е нормално!
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от veso22zk Покажи съобщение
              на моята алфичка незнам какво и стана сега ми дава гр.17л. извън гр.9-10л.смених дибитомера и ландата и все тая
              А нещо като филтри, свещи ... ?

Comment

• до 8л/100км градско с ръчкане!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• До Варна с 100-110 км 6.9 / 100 км
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    След дългоочаквната смяна на термостата, замерих точният разход на колата при нормални условия, за последните три дена си направих експеримент, пълен резервоар до ограничител (дизел от Лукойл), за три дена бях изминал 110км, при ползване от време на време на климата, темп на въздуха в русе бе около 20 градуса, валеше и трите дена, сега допълних до ограничител.
                    равносметката: 110км изминати в града,без задръствания много, в кофти време, с клима и не мн бързо каране, не съм я ръчкал, рядко смяна на повече от 2500 оборота, 6.66 литра за 110км = 6.05 литра на 100км
                    Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
                    до 8л/100км градско с ръчкане!
                    Добре сте вие с 1.9 JTD Аз в града съм 8.5-9.5 л., извън около 6.5-7.5...Но казвам, че въобще не съм от спокойните шофьори
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Добре сте вие с 1.9 JTD Аз в града съм 8.5-9.5 л., извън около 6.5-7.5...Но казвам, че въобще не съм от спокойните шофьори
                      Ееее ми ако се пооспокоиш малко и мой да влезнеш в нормата
                      И на мен не ми се вярваше, ама до морето и обратно ми даде 5,5л. +- 0,2
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

• Колега не е за вярване, ама за твоя дизел ми се вижда доста разхода, имам пр с същият и му дава 7, нз как е обаче по улиците, имате ли мн задръствания едно друго. Иначе ако я ръчкам на първа и втора специално в повечко обороти се качва от 0.5-1 литър. Там най-мн ми дърпа в високите обороти.
                        sigpic

Comment

• Главата ме заболя от четене,нищто не разбрах.Как може даден автомобил,да измине 100км. с 8.0л.(примерно),като водача,не може да докаже,че са му наляли точно толкова.Има мерилки с определен клас на точност(но както и да е).Все едно да платиш диня 7 килограма(защото така показва кантара),а да получиш 5 килограма.Чаткате ли,и спрете да спорите,без да имате мерителка за бензин или дизел.Успех на всички!
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

• 10 литра,не са 10 литра,запомнете го!те са толкова само,ако ги продаваж!
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

• Затова пълни до горе, и не от измислени бензиностанции.
                              Alfa 156, 2.0 TS
                              VW Vento 1.8- Бившата
                              Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

• Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                                Главата ме заболя от четене,нищто не разбрах.Как може даден автомобил,да измине 100км. с 8.0л.(примерно),като водача,не може да докаже,че са му наляли точно толкова.Има мерилки с определен клас на точност(но както и да е).Все едно да платиш диня 7 килограма(защото така показва кантара),а да получиш 5 килограма.Чаткате ли,и спрете да спорите,без да имате мерителка за бензин или дизел.Успех на всички!
                                Чак пък такива точности ся!!!!!!!!
                                Та нали темата е просто за някакъв ориентир..........
                                То па ако вземе да си го слагаш за 1-2литра!!!!!!
                                sigpic
                                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                                147 JTDm 140-Малката манекенка
                                GT- JTDm 150

Comment

Working...
                                X